Tanrı Seni Yüzüstü Bırakmaz, Seninledir

09 Şubat 2014

Tanrı’nın İbrahim soyundan olan halkı mısırda 400 yıl boyunca köleydi. Rab onları unutmamıştı, Tanrı’nın yüreği onlarlaydı.

Belki birçok kez “Tanrımız nerede?” dediler, sabırsızlandılar. Ama zamanı gelince Tanrı onlara kurtarıcı İsa’nın gölgesi olan Musa’yı gönderdi. Musa, Alçakgönüllü ve yüreği İbrahim soyu olan kardeşleri ile birlikteydi. O zaman çok güçlü bir ulus, belki günümüz Amerika’sı gibi olan Mısır’dan Tanrı köle olan halkını mucizelerle çıkardı. Halk yeni yeni onları kölelikten kurtaran Tanrıyı tanımaya başladı.

Daha sonra Tanrı çölde kendilerini yalnız başına sanan ve Ona iman eden halkına cesaret ve güven vermek için şunları söyledi.

Tanrınız RAB önünüzden geçecek. Bu ulusları önünüzden yok edecek. Ülkelerini mülk edineceksiniz. RAB’bin sözü uyarınca Yeşu size önderlik edecek.

Güçlü ve yürekli olun! Onlardan korkmayın, yılmayın. Çünkü sizinle birlikte giden Tanrınız RAB’dir. O sizi terk etmeyecek, sizi yüzüstü bırakmayacaktır.”

Sonra Musa Yeşu’yu çağırıp bütün İsrailliler’in gözü önünde ona şöyle dedi: “Güçlü ve yürekli ol! Çünkü RAB’bin, atalarına ant içerek söz verdiği ülkeye bu halkla birlikte sen gideceksin. Ülkeyi miras olarak onlara sen vereceksin. RAB’bin kendisi sana öncülük edecek, seninle birlikte olacak. Seni terk etmeyecek, seni yüzüstü bırakmayacak. Korkma, yılma.” Yasanın Tekrarı 31:6

Tanrı halka bunu dedikten sonra önder olan Yeşu’ya cesaret verdi.. Yeşu tapınakta büyümüştü ve Tanrı’yla derin bir ilişkisi vardı.

Yeşu’nun savaş tecrübesi olmasa da Tanrı’yla ilişkisi özeldi. Rab onu özel olarak donatmıştı. Tanrı düşmanlarınıza karşı “Ben önünüzden gideceğim” dedi.

Rab İsa da geldiğinde aynı şeyleri söyledi. “Daima sizinle beraber olacağım” dedi. Ancak bugün düşmanımız insan değil başka düşmanlara karşı savaşıyoruz. Başta şeytanın kötü ruhları olmak üzere Benliğimiz en büyük düşmanımızdır. Bununla birlikte günahlarımız, korkular, hastalıklar, ahlâksızlık, uyuşturucu, zina, yalan, kötü alışkanlıklar ve yenemediğimiz kötü tutkular vs.

Eğer İsa’ya iman etiksek; içimize gelen Tanrının Kutsal Ruhu bizim yerimize bu düşmanlarla savaşır. İsa bizi yalnız bırakmayacağını söylemişti. İşte, yeniden doğduğumuzda yüreğimiz Kutsal Ruh’un konutu olur ve böylece İsa içimizde yaşar. Düşmanlarımızı yene bilmemiz için Rab bize güç verir. Şeytan sürekli bizi aşağı çekmek ister, bizi yaratansa yukarı çekmek ister.

İsa “Kutsal Ruh gelince güç alacaksınız ve Tanrı’nın kutsallığı üzerinize gelecektir” demiştir. Tanrı bizi bunlardan kurtarmak için asıl Yeşu olan İsa Mesih’i gönderdi.

Kurtarıcımız İsa Mesih tecrübelidir. Tanrının özünden olduğu halde bizim gibi insan bedeni almıştır. Bizim acılarımızı anlar, zayıflıklarımızı bilir bu yüzden size kutsal Ruhu göndereceğim daima sizinle olacaktır dedi.

Mesih’in çarmıhta bizim için döktüğü kanı bize kefaret olduğu için Kutsal Ruh bize gelir ve kutsallığıyla bizi temizler ve baştan aşağı yıkar. Bizi kötü alışkanlıklarımızdan, korkularımızdan, yalnızlığımızdan, acılarımızdan cehennem korkusundan özgür kılar.

Ancak savaşta düşman askerlerinin karşı tarafın ordusunda bir boşluk görüp aralarına dalmaları gibi, eğer düşman bizde bir gedik bulursa bizi yıkmak için yaşamımıza hücum edebilir; Onun için her zaman Tanrı’da kalmalıyız. Çünkü İsa bizim için bu gedikleri kapattı.

Her türlü sıkıntıda şunu hatırlamalısın ki Rab seni terk etmeyecek çünkü sen onun çocuğusun ve o senin babandır. O’nun yüzünü ararsak O bizimle olacaktır. Uygun zamanda bize yardım edecektir. Tanrı’nın Ruhu bizi yönetmek, bizimle beraber olmak, bizi güçlendirmek, bize cesaret vermek için içimize geldi. “Baba, benim olduğum yerde onlar da olsunlar” diyen Kutsal Şefaatçimiz İsa varken ruhsal açıdan zenginden öte zenginiz çünkü bizim zenginliğimiz tükenmez. Rabbe sıkı bağlanalım. O bizi yargılamak için değil bereketlenmek için seçti. Çok kıymetli bir hazineye yani İsa’ya olan imana sahipsiniz.

Diri bir Tanrımız var. O, muammada olan bir Tanrı değildir. Kendini Mesih’te göstermiş ve içimizde yaşamaktadır. O’nun egemenliğinde yücelik içinde yaşayacağız. Ait olduğumuz yer göktedir. Onun için onun değerini bilelim. Kutsal Ruh bizim sevicimiz olsun.

Dirisu kilisesi

Bedri Peker

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın